0 (554) 405-7115

whatsapp

Mobil Vinç

Yazı Boyutu

MOBİL VİNÇ

Kurs Programı

Mobil Vinç İş Makinesi Operatörü

Mobil vinçleri kullanarak, çeşitli yüklerin naklini emniyetli bir şekilde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Operatör, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı operatör belgesine sahip olmalıdır. Herhangi bir kaza anında bütün sorumluluklar operatöre aittir. Operatör belgesine sahip olmayan kişi yasal olarak iş makinesini kullanamaz. Bu tür elemanları çalıştıran işverenler yasa gereği 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümlerine göre suçlu sayılırlar.

 

Vinç Nedir? 

Malzemeleri ya da yükleri kaldırma, yeni bir yöne dönerek veya hareket ederek aktarma, yerlerini değiştirme, yükleme, boşaltma işlerinde kullanılan makinalara VİNÇ veya ÇRENA (KREYN) denilmektedir. Vinçler düşey ve yatay hareketleri sayesinde genel anlamda her türlü yükün yerini değiştirebilen makinalardır. Bu makinalar genellikle ağır yüklerin kaldırılmasında ve zemine batmış makinaların kurtarılmasında kullanılırlar. Bum uzunlukları 10-40 m., kapasiteleri de 10-60 ton arasında değişir. Pinyon dişli üzerinde 3600 dönebilen tipleri olduğu gibi 180°’lik dönüş yapan çeşitleri daha çok kullanılır. Ön ve arkaya ilave edilen destek ayaklarıyla ağır yükler kaldırılabilirm

Mobil Vinç ehliyeti için kursiyer 25 soruluk makina ve iş güvenliği ile ilgili teste tabi tutulur. Sınav sonucunda 70 puan alan kursiyer başarılı olmuş olup; uygulama sınavına girmeye hak kazanır.Aynı gün içinde de uygulama sınavına girer.Uygulama sınavında da başarılı olan kursiyer sertifika  almaya hak kazanır.Sınavların herhangi birinden başarısız olma  durumunda tekrar sınav harcını yatırıp sınava girebilir.Toplam sınav hakkı  4 ´tür.

Mobil Vinç kullananlar, herhangi bir sınıf ehliyeti olan kursiyer Operatör Belgesini G sınıfı olarak işletebilir. Ehliyete işletme nüfus müdürlüklerinde yapılıp;2022 yılı için masrafı 2208,70 TL´dir.

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi (2 adet)

2- Varsa sürücü belgesi fotokopisi (2 adet)

3- Diploma veya Öğrenim Belgesi (Yeni Belgeler E-devletten alınabilir)

4- İkametgah Belgesi (E-devletten alınabilir.)

5- 2 Adet Biyometrik fotoğraf

6- Sabıka Kaydı (E-Devletten alınabilir)

7- Sürücü Olur Sağlık Raporu (Aile Hekiminden)

8 -Sözleşme  (Sürücü kursunda doldurulacak.)

 

Daha ayrıntılı bilgi için Fatih Sürücü ve Operatörlük kursu ile irtibata geçiniz.

Bize Ulaşın

0462 229 05 66 - 0 532 346 46 29

WhatsApp:0554 405 71 15

 

Operatör, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı operatör belgesine sahip olmalıdır. Herhangi bir kaza anında bütün sorumluluklar operatöre rücu eder. Operatör belgesine sahip olmayan kişi yasal olarak iş makinesini kullanamaz. Bu tür elemanları çalıştıran işverenler yasa gereği 7/7583 Sayılı İş Emniyeti ve İş Güvenliği Tüzüğü ve 1475 Sayılı iş Kanunu hükümlerine göre suçlu sayılırlar