TAVAN VİNÇ
Raylı sistem Tavan vinç Operatör belgesi
Fabrika, atölye ve ambarlarda raylar üzerinde hareket eden 1 tondan 50 tona kadar kaldırma kapasiteleri olan tavan vinçleri elektrik motorları ile tahrik edilirler. Yerden kumandalı olabildiği gibi operatör mahali ve joystik kumandalı da olabilirler. Yerden kumanda aleti ve joystik kumanda ile köprü hareketleri, araba hareketleri ve halat fonksiyonları kontrol edilmektedir Tavan vinçleri tek raylı (mono ray) ve iki raylı olabilirler. Tek ray üzerinde hareket edebilen vinç grubu (kaldırma makinası ve kaldırma elemanları) küçük kapasitelerde ve tek ray yörüngesinde çalışırlar.
Tavan vinç ehliyeti nasıl alınır?
Tavan vinci belgesi, için kursiyer 25 soruluk iş güvenliği ve iş makinesi ile ilgili teorik teste tabi tutulur. Sınadan geçen kursiyer, Uygulama sınavına girerek geçerse belgeyi almaya hak kazanır. Genelde fabrika içi ve şantiyelerde olduğundan ehliyete işlenmez, personel dosyasında saklanır.Her iki sınavda da Geçer Not 70 puandır.
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
1- Nüfus cüzdanı fotokopisi (2 adet)
2- Varsa sürücü belgesi fotokopisi (2 adet)
3- Diploma veya Öğrenim Belgesi (Yeni Belgeler E-devletten alınabilir)
4- İkametgah Belgesi (E-devletten alınabilir.)
5- 2 Adet Biyometrik fotoğraf
6- Sabıka Kaydı (E-Devletten alınabilir)
7- Sürücü Olur Sağlık Raporu (Aile Hekiminden)
8 -Sözleşme (Sürücü kursunda doldurulacak.)
Daha ayrıntılı bilgi için Fatih Sürücü ve Operatörlük kursu ile irtibata geçiniz.
Bize Ulaşın
0462 229 05 66 - 0 532 346 46 29
WhatsApp:0554 405 71 15
Operatör, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı operatör belgesine sahip olmalıdır. Herhangi bir kaza anında bütün sorumluluklar operatöre rücu eder. Operatör belgesine sahip olmayan kişi yasal olarak iş makinesini kullanamaz. Bu tür elemanları çalıştıran işverenler yasa gereği 7/7583 Sayılı İş Emniyeti ve İş Güvenliği Tüzüğü ve 1475 Sayılı iş Kanunu hükümlerine göre suçlu sayılırlar
Otomatik Vites A1 - A2 Sınıfı Motosiklet Ehliyetleri